tiistai 23. tammikuuta 2018

Runko vino

Tämän satulan tarina alkoi siitä kun se tuli topattavaksi sen takia että se meni hevosen selässä vinoon. Ratsastajalla oli oman istunnan kanssa vielä korjattavaa ja omien sanojensa mukaan myös hevonen oli vino. Satula oli toppauksistaan painunut myös vinoon joten ensimmäisellä kerralla se korjattiin toppauksistaan suoraksi ja sen jälkeen sillä jatkettiin ratsastusta normaalisti. 

Muutaman kuukauden jälkeen satula meni jälleen hevosen selässä vinoon jolloin se otettiin vielä tarkempaan tutkiskeluun. Kun runkoa tarkasteltiin lähemmin huomattiin että se oli kiertynyt hieman vasemmalle ja se oli myös hiukan notkeampi siihen suuntaan.Tällainen ongelma saattaa tulla iäkkäämpiin satuloihin jos ratsastaja/ratsastajat ovat jatkuvasti nousseet hevosen selkään ilman koroketta. Satulaan tulee selkäännousuvaiheessa paljon vääntöä vasemmalle varsinkin jos ratsastaja vielä ottaa takakaaresta kiinni vetääkseen itseään kädellä ylöspäin- tämä on vielä valitettavan yleistä - ja näin ollen satula voi aikojen kuluessa kiertyä enemmän selkäännoususuuntaan.

Käytä aina koroketta noustessasi hevosen selkään! Se säästää satulan lisäksi myös hevosta!

Tämä on yksi hankalimmista asioista nähdä ilman että satulan aukaisee. Rungon suoruuden pystyy tarkistamaan varmasti vain kun toppausosa on otettu rungosta irti koska silloin toppausten epäsymmetrisyys ei ole vääristämässä näkymää ja runkoa voidaan tarkastella täysin suoralla alustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti