maanantai 18. helmikuuta 2019

Satulan testausta Impression Padin kanssa, osa 2

Ekan Impression Pad testauksen jälkeen Ida ratsasti hevosta muutaman päivän, ja sanoi hevosen liikkuneen ihan ok, mutta testiratsastuksessa padiin jäi ihan selvä jälki etuosaan ja satula tuntui kiertyvän vinoon.


Tämän jäljen johdosta satula otettiin auki, ja sieltä löytyikin yllättävä löydös. Toinen satulan pitkittäisjousia kiinnittävistä niiteistä satulan takaosassa olikin rikki, ja se teki sen, että jousi pääsi liikkumaan eri tavalla kun toisen puolen jousi.

Kaikeksi onneksi tämä vika oli ihan korjattavissa. Takaosan niitti saatiin uusittua, niin että se piti jousen paikallaan, ja sovittiin, että Ida taas ratsastaa muutaman päivän ja kertoo sitten tuntemuksistaan.

Satula voi painua toppauksistaan vinoon hevosen ja/tai ratsastajan pientenkin vinouksien takia, ja se onkin usein syy satulan toppaukselle. Joskus on kuitenkin syytä etsiä vikaa vähän "syvemmältä", ja niin kuin tässä tapauksessa, vikaa todella löytyi rikkoutuneesta niitistä. Toisinaan kun on ratkottu näitä "satula menee vinoon"- ongelmia, vika on voinut loppujen lopuksi löytyä hevosesta, esimerkiksi joku jalkavaiva saattaa ensin ilmetä siinä, että hevonen ei liiku ihan symmetrisesti ja satula menee vinoon sen takia. Nämä vinousongelmat, niin kuin muutkin, ovat aina sellaisia, että ei ole yhtä kaiken kattavaa ratkaisua, vaan syitä voi olla monenlaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti